"Over hoe hard werken, durven en creatief zijn wordt beloond." 

“Soms moet ik mezelf in de arm knijpen”

Wat doet de opleiding Media en Entertainment Business (MEB) met jou? In Humans of MEB brengen we elke maand het verhaal van iemand uit de opleiding. Deze maand: Ine Walgrave (34). Studente uit het tweede jaar, moeder én ondernemer in spe.

“34 jaar oud ben ik. Met een zoon van 12. Vorig jaar dacht ik: het is nu of nooit. Ik besloot weer te gaan studeren. Iedereen in mijn omgeving was razend enthousiast over mijn keuze voor Media en Entertainment Business. Echt iets voor jou, zeiden ze. Met een bang hartje of ik het wel zou kunnen begon ik in september 2016 aan mijn nieuwe avontuur. Een dik jaar later heb ik nog geen seconde spijt van mijn beslissing. Ik studeerde hard en had het wel moeilijk met een paar vakken, maar met een paar bijlessen en extra inzet slaagde ik voor mijn herexamens.”

Creative content designer

“Ondertussen ben ik aan de slag als Creatieve content designer in bijberoep. Ik heb al een paar fantastische opdrachten gekregen. Zo ontwerp ik een informatiebrochure in opdracht van het Havenhuis en de dienst Noodplanning van de provincie Antwerpen. Dit document zal intern gebruikt worden door iedereen die met de nationale veiligheid te maken heeft in België. Daarnaast ontwerp ik samen met mijn zus, die in haar derde jaar Interactive Multimedia Design bij Thomas More zit, de website voor een productiehuis. Deze stap zou ik nooit gezet hebben zonder MEB. De docenten stonden me hierin bij en gaven me het gevoel dat ik het kon. Soms moet ik mezelf echt in de arm knijpen omdat ik niet kan geloven dat dit me overkomt.”

Plezier

“Eindelijk heb ik iets gevonden wat ik graag doe, waar ik goed in ben en wat echt aanvoelt als mijn passie. Het is hard werken en puzzelen met school, werk en gezin maar ik heb er zoveel plezier in dat het dit zeker waard is.”

Ervaring:

Productie assistent - september tot november 2019

wtFOCK seizoen 1, Sputnik - Telenet - VIER

Figuratiebegeleiding - april 2019

wtFOCK seizoen 2, Sputnik - Telenet - VIER

Regie assistent - figuratie - januari, februari 2019

Totenfieber, een film van Velvet films

Opnameleiding - mei 2019

"Holiday", een kortfilm van Michiel D'hondt - Polar-bear.tv

Location manager assistent - mei 2019

Opnames commercial, CZAR